Scampi’s met konjac, rijst, fijne groenten en kurkuma

24 september 2024
Konjac is een knolgewas dat al eeuwenlang in Japan genuttigd wordt in de voeding. Het knolgewas bestaat voornamelijk uit oplosbare voedingsvezels en water. Door de vezels geeft het een vullend gevoel en je kan het perfect in gerechten combineren. Deze keer met scampi’s en groenten.

Ingrediënten

* Terug te vinden bij je consulent

 

Bereiding

  1. Spoel de rijst goed onder stromend water en laat uitlekken.

  2. Snij de radijs, de pijpajuin en de prei in kleine stukjes,  stoof die beetgaar aan in een mooie hoeveelheid olijfolie.

  3. Voeg de rijst en de kokosmelk toe en warm alles samen, voeg daarna nog de bieslook toe. Kruid met kurkuma, peper en zout.

  4. Bak de scampi’s in olijfolie en kruid met peper en zout.

  5. Serveer de scampi’s met de groenten-rijst en werk af met parmezaanse kaas

Per persoon is dat 1 eiwitportie, 1 groentenportie en 1 vezelportie.

 

Let op!

Een gerecht met konjac vezel nooit invriezen! (het is net plastiek na het ontdooien)

Je kan de geopende konjac in een potje doen, onder zetten met water en zo nog zeker een week bewaren in de koelkast.

Gebruik alleen de 100% konjac vezel ( er mogen geen andere ingrediënten inzitten)

Smakelijk!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang waardevolle inzichten.

Bereik je mentale doelen samen met een ervaren coach. Zet de eerste stap richting verandering.