Ingrediënten
- 4 fijne sneetjes Leef & Eet boekweitbrood* (per 2 sneetjes 65/70g)
- zelfgemaakte pesto (klik hier voor het recept)
- 2 plakjes gerookte ham
- 120g mozzarella
- Voor de pesto:
- 150g half zongedroogde tomaatjes op olijfolie of op koolzaadolie*
- 50g basilicum blaadjes
- 20g chiazaadjes*
- 50g pijnboompitjes*
- 1 teentje look
- olijfolie*
- zwarte peper
- Himalayazout
* Terug te vinden bij je consulent
Bereiding
Voor de Pesto:
Mix de tomaatjes, basilicum, chia, look en de pijnboompitjes in een hakmolen.
- Doe er olijfolie bij en mix terug goed, het mengsel neemt de olijfolie op.
- Voeg de olijfolie toe tot de massa goed smeuïg is.
- Kruid met peper en zout.
Voor de croques:
- Snij de mozzarella in fijne plakjes.
- Leg je sneetjes boekweit brood open. Besmeer deze met wat pesto, leg er de gerookte ham op en de mozzarella.
- Plooi de sneetjes toe en bak ze in de pan of in de oven mooi krokant.
Dit kan perfect gegeten worden op een opstartdag.
Wil je dit als lunch of diner eten op je standaarddagen? Serveer er dan een lekker slaatje bij zodat je ook je groentenportie hebt.
Per persoon zijn dit 2 eiwitporties, ( tel dus 1 extra tussendoor) met je slaatje heb je ook een groentenportie.