Gezonde appeltaart

5 september 2023
Deze appeltaart, gemaakt van havervlokken, eieren, kokosolie en appels met speculaaskruiden, is een gezonde en vezelrijke lekkernij die zowel warm als koud genoten kan worden.

Ingrediënten

* Terug te vinden bij je consulent

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°
  2. Mix de havervlokken samen met de eitjes, de kokosolie, het himalayazout en de speculaaskruiden tot alles goed vermengd is.
  3. Rasp 2 appelen fijn en meng dit door het haver mengsel. De andere appel snijd je in dunne schijfjes.
  4. Bekleed een kleine ovenschaal van 20×20 cm met bakpapier.
  5. Giet er het mengsel in en druk even aan dat je een fijne laag krijgt. Leg er nu de appelschijfjes bovenop.
  6. Zet de ovenschaal voor 50 minuten in de voorverwarmde oven. (even prikken want iedere oven is anders)

De appeltaart is veelzijdig en kan zowel warm als koud worden geserveerd. Je kunt hem in de koelkast bewaren (maximaal 3 dagen), en invriezen is ook een optie. Bovendien levert een kwart van deze taart een volledige fruitportie en twee vezelporties.

 

Deel dit recept!

Gelijkaardige recepten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang waardevolle inzichten.

Bereik je mentale doelen samen met een ervaren coach. Zet de eerste stap richting verandering.